Vaccinatie

Om de gezondheid en het welzijn van het paard te waarborgen, worden de meeste paarden in Nederland gevaccineerd. Door middel van vaccinatie beschermen we de paarden tegen nare en soms dodelijke ziektes. Dit gebeurt doordat we met vaccinatie het immuunsysteem alert maken op bepaalde ziekteverwekkers. Mocht het paard daarna in contact komen met deze ziekteverwekker, dan kan deze direct worden bestreden, wat de kans vergroot dat ziekte voorkomen wordt of de ziekteverschijnselen milder verlopen.


Vaccinatie beschermt niet alleen je eigen paard, maar door te vaccineren vermijd je ook de verspreiding van ziektes naar andere paarden.Influenza en Tetanus

De meest toegepaste vaccinatie bij paarden is tegen Influenza en Tetanus, welke vaak als combinatie vaccin gegeven wordt.

 

Wedstrijden en keuringen

Wanneer je paard deelneemt aan wedstrijden of keuringen, ben je als eigenaar verplicht om je paard jaarlijks tegen Influenza te laten vaccineren. Mocht een paard internationaal uitgebracht worden, dan is het volgens de FEI richtlijnen zelfs verplicht twee keer per jaar tegen Influenza te vaccineren.

 

Vragen

Heb je vragen over andere vaccinaties of ben je van plan op termijn deel te nemen aan wedstrijden en/of keuringen en twijfel je of het vaccinatieschema van je paard correct is?

Neem dan gerust contact met mij op.