Over mij

Al van jongs af aan wist ik wat ik later wilde worden; Paardendokter! Destijds werd er nog onderscheid gemaakt tussen veearts en dierenarts, maar geen van beide was wat ik eigenlijk echt wilde. In beide ontbrak het woord paard, een onoverbrugbaar probleem. Tot ik van de term ‘paardenarts’ hoorde. Ik had mijn doel gevonden.

 


Door hard werken en met maar één doel voor ogen, ben ik naar de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht gegaan en daar afgestudeerd aan het mono-traject Paard.Studie Diergeneeskunde

Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het ontwikkelen en implementeren van een (preventief) gezondheidsprogramma voor paarden binnen de paardengeneeskunde. Een tak binnen de paardengeneeskunde waarin mijn interesse ligt en die nog volop in ontwikkeling is.

Klik hier om het onderzoeksrapport te downloaden.

 

Terug naar Zeeland

In 2010 ben ik terug gekomen naar de provincie Zeeland waar ik ben geboren en getogen. Hier wil ik wonen en werken. Ik ben aan de slag gegaan als allround dierenarts bij een grote maatschap, waarbij een groot gedeelte van mijn werkzaamheden bestond uit het behandelen van het paard. De diersoort waar ik de meeste affiniteit mee heb en waar mijn passie ligt. Een belangrijke reden voor mij om nu in 2017 mijn eigen paardenpraktijk te starten.

 

Praktijk Paardenarts Marijn van Kralingen

Binnen mijn praktijk leg ik het accent op preventieve en aanvullende geneeskunde bij het paard. Hierbij staat de gezondheid en welzijn van het paard, in combinatie met de eigenaar, centraal. Op basis van gedegen kennis kan men de best mogelijke zorg en persoonlijke begeleiding en/of advies verwachten.

 

Dressuurwedstrijden

Naast mijn interesse in de paardengeneeskunde, heeft ook de wedstrijdsport mijn belangstelling. De dressuursport in het bijzonder. Ik neem dan ook fanatiek deel aan dressuurwedstrijden, met als doel zo ver mogelijk te komen. Daarnaast geniet ik ervan om met de paarden bezig te zijn en kan ik mijn ontspanning halen uit het paardrijden.

 

Drs. Marijn van Kralingen

Paardenarts Zeeland